Corinne Pedroletti tillträder som tf operativ direktör på Danderyds sjukhus

Den 1 oktober tillträder Corinne Pedroletti tjänsten som tillförordnad operativ direktör på Danderyds sjukhus. Hon kommer närmast från Karolinska Universitetssjukhuset där hon varit Temachef för kvinnohälsa och hälsoprofessioner.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Danderyds sjukhus. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med engagerade medarbetare och chefer bidra till sjukhusets fina verksamhet. Den här rollen ger en unik möjlighet att bidra till hela sjukhusets utveckling. Mitt fokus kommer ligga på att förbättra flöden, se till att vi hittar kloka lösningar tillsammans och att våra resurser används på allra bästa sätt, säger Corinne Pedroletti.

Innan tiden på Karolinska Universitetssjukhuset var Corinne Pedroletti verksamhetschef för kvinnosjukvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och dessförinnan verksamhetschef för kvinnosjukvård och förlossning på Södersjukhuset.

– Jag är väldigt glad att Corinne Pedroletti har valt att komma till oss på Danderyds sjukhus. Hon har den bakgrund som behövs för att lyckas i den här rollen. I grunden är hon en specialist inom gynekologi och obstetrik, hon har gedigen och mångårig chefskompetens och hon har värdefulla erfarenheter från nationella och regionala sammanhang. Hon har exempelvis varit region Västs representant i nationellt programområde (NPO) för kvinnosjukdomar och förlossning och hon är ordförande i Region Stockholms arbetsgrupp för förlossningsvården, säger vd på Danderyds sjukhus.

Corinne Pedroletti tillträder tjänsten som tillförordnad operativ direktör på sjukhuset den 1 oktober. Tillförordnandet är på 6 månader.