Stark Q2-rapport för Oncopeptides

Oncopeptides rapporterar en stark försäljningsökning under andra kvartalet 2024, med en försäljningstillväxt på 60 procent jämfört med föregående kvartal. Företaget uppnådde sin bästa månad någonsin och såg de första försäljningarna i Spanien efter att ha fått formellt godkännande där. Försäljningen i Europa ökade till 8,2 miljoner SEK, vilket är en ökning med 350 procent jämfört med samma period föregående år.

Förutom Spanien har Oncopeptides även ökat sin närvaro i Österrike och Tyskland, och framsteg har gjorts i Frankrike och fler europeiska länder. Företaget har också ingått ett partnerskap för att täcka marknaden i Sydafrika, och förväntar sig att försäljningen i Mellanöstern och Nordafrika ska börja under andra halvåret 2024.

Oncopeptides fortsätter att utveckla sin framtida pipeline, med val av OPSP1 som den första läkemedelskandidaten från deras SPiKE-plattform, vilket kan leda till nya effektiva och lättanvända immunterapier. Vd Sofia Heigis betonar att även i sitt vd-statement att det är en lång väg kvar, påminner om att Oncopeptides är ett bioteknikföretag med både ett godkänt läkemedel och en lovande pipeline.


Sofia Heigis, vd Oncopeptides