Näringslivsprofil ny ledamot i SmiLes styrelse

SmiLe välkomnar Anders Sundström, politiker och näringslivsprofil, som ny styrelseledamot. Sundströms  erfarenheter inom politik och näringsliv kommer att ytterligare stärka SmiLes förmåga att stötta uppstartsbolag inom life science och foodtech på sin väg mot kommersialisering.

Anders Sundström har en lång och framgångsrik karriär inom både politik och näringsliv. Han har tjänstgjort som arbetsmarknadsminister, näringsminister och socialminister samt haft ledande roller inom bankväsendet och näringslivet, bland annat som vd för Folksam och styrelseordförande i Swedbank. Han är även styrelseledamot i Mats Paulssonstiftelserna och Medicon Village. Anders Sundströms breda kontaktnät och erfarenheter från både politik och näringsliv kommer att vara värdefulla för SmiLe

– Jag är mycket glad att få nya ledamöter i SmiLes styrelse. Deras omfattande erfarenheter och breda förankring inom forskning och näringsliv, tillsammans med deras nätverk, kommer att stärka SmiLe i sin roll som innovationsaktör. Detta kommer att stödja SmiLes internationella ambitioner och i förlängningen gynna dess bolag, säger Pia Kinhult, styrelseordförande för SmiLe.